AFF Östergötland: Försvarsindustrins betydelse för svensk försvarsförmåga

Datum: 19 november, 2018
Tid: 18:00 – 19:45
Plats: Flygvapenmuseum, Malmslätt i Linköping


Inbjudan

Allmänna försvarsföreningens länsavdelning i Östergötland i samverkan med Försvarsutbildarna i Östergötland och Flygvapenmuseum inbjuder personer och organisationer som är intresserade av försvarsfrågor till ett seminarium i Linköping över ämnet Försvarsindustrins betydelse för svensk försvarsförmåga.

Seminariet belyser försvarsindustrins betydelse för Sverige i allmänhet och för svensk försvarsförmåga i synnerhet. Det inleds med en allmän lägesuppdatering från Saab, som även beskriver hur omvärldsförändringar och en ny hotbild har påverkat företagets utveckling och inriktning. Saab ger också sin syn på försvarsindustrins betydelse för svensk försvarsförmåga.

Program

Start kl 1810

  1. Välkomsthälsning
    Ordförande i Allmänna försvarsföreningen i Östergötland, Landshövding Carl Fredrik Graf.
  2. Avtackning
    Föregående ordförande i Allmänna försvarsföreningen i Östergötland Elisabeth Nilsson avtackas för sin gärning inom länsavdelningen.
  3. Seminarium
    Inledningsanförande av företrädare för Saab.

Paneldiskussion med bland andra Mikael Odenberg, tidigare försvarsminister och Ewa Skoog Haslum, flottiljamiral och vicerektor vid Försvarshögskolan.

Moderator: Chefredaktör Widar Andersson, Folkbladet.

Hålltider

17.30   Insläpp
18.00 Seminariet inleds.
19.45 Seminariet avslutas

 

Anmälan

Vi förordar att du anmäler dig via email. För medlemmar i allmänna försvarsföreningen till Göran Grönberg, gogro@hotmail.com (mobil 0705220253). Medlemmar i Försvarsutbildningsförbundet anmäler sig enligt ordinarie rutiner.

 
Varmt välkomna!

Läs mer om Allmänna Försvarsföreningen Östergötland här »
samt om Försvarsutbildarna här »

Följ allmänna försvarsföreningen Östergötland på Facebook