Avsnitt 18: Ett samtal med spelutvecklaren Johan Andersson

Nu kan du lyssna på det artonde avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt pratar jag med Johan Andersson som är kreativ chef på spelutvecklaren Paradox Interactive. För de som inte spelar datorspel så är det värt att nämna att Paradox är kända för sina så kallade “Grand Strategy”-spel, där man får styra ett land eller en släkt under olika historiska epoker. Under samtalet så pratar vi bland annat om hur man går tillväga för att göra ett datorspel, hur man gör för att simulera olika aspekter av verkligheten så som diplomati och krigföring, och även en del om hur man som spelutvecklare tänker kring vad en spelare ska ha möjlighet att göra i ett datorspel ur ett moraliskt perspektiv.

Avsnitt 19: Ett samtal med författaren Erik Lewin

Nu kan du lyssna på det nittonde avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt hör du författaren Erik Lewin berätta om sina böcker “Operation Saif”, “Operation Scimitar” och “Almedalen har fallit”. Under samtalet tas det även upp en hel del om Eriks bakgrund inom de svenska specialförbanden och som privat säkerhetsrådgivare i Irak och Afghanistan. Det tas också upp hur viktigt det är att förstå och sätta sig in i den lokala kulturen när man arbetar i ett främmande land, och sist men inte minst berättar Erik om det kommer en uppföljare till “Operation Saif” eller inte.

Du kan lyssna på avsnittet här: https://www.ikrigochfred.se/index.php/2016/08/21/avsnitt-19-ett-samtal-med-forfattaren-erik-lewin/
Avsnitt 20: Ett samtal med Callis Amid om kampanjen för de afghanska tolkarna och Afghanistan-insatsen
Nu kan du lyssna på det tjugonde avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt hör du Callis Amid berätta om kampanjen för de afghanska tolkarna, som han driver tillsammans med Stefan Olsson och Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF). Under avsnittet berättar Callis även om sina egna erfarenheter från sina tre utlandsmissioner i Afghanistan. Under avsnittet tas det även upp allt ifrån bakgrunden till att de drog igång den här kampanjen och vad den går ut på, till hur viktiga de lokalanställda tolkarna var för att de svenska soldaterna skulle kunna lösa sina uppgifter.

Du kan lyssna på avsnittet här: https://www.ikrigochfred.se/index.php/2016/08/30/avsnitt-20-ett-samtal-med-callis-amid-om-kampanjen-for-de-afghanska-tolkarna-och-afghanistan-insatsen/