Välbesökt årsmöte i Skåne
Det välbesökta årsmötet med Allmänna försvarsföreningen i Skåne hölls på Aimpoint i Malmö och lockade 55 deltagare, som välkomnades av ordföranden Pontus Persson.
Lennart Ljungfelt, vd för Aimpoint, berättade att företagets 400 anställda i Malmö och Gällivare arbetar tvåskift för att mätta marknadens behov av bland annat rödpunktssikten. Dessa efterfrågas av bland andra jägare, sportskyttar, poliser och militärer. Under det senaste året har Aimpoint ökat omsättningen med 30 procent till 1,6 miljarder kronor. Det framgångsrika företaget, som har en stor försäljning i USA, ingår i den familjeägda koncernen Sandberg development.
Kvällens gäst var Debora Falk från Norconsult i Göteborg som talade under rubriken ”Skydd av civil infrastruktur under väpnad konflikt”. Debora arbetar på uppdrag av Livsmedelsverket. Hon är specialist inom riskhantering och motståndskraftig försörjning av vatten och avlopp. Frågan om hur ett lands livsmedelsförsörjning ska ske vid kris och krig kolliderar ofta med de folkrättsliga förutsättningarna och gällande regelverk.
I AFF-styrelsen omvaldes ordföranden Pontus Persson, Simrishamn, samt ledamöterna Johan von Horn, Vejbystrand, Lennart Ljungfelt, Ystad, och Hans Holmgren, Bunkeflostrand.
—————–
Bildtext: AFF Skånes ordförande Pontus Persson välkomnade Debora Falk från Norconsult till Aimpoint i Malmö, där hon fick träffa flera försvarsvänner.
Foto: Jan Wallén