Chefen för säkerhetspolisen Anders Thornberg besökte Halmstad den 19 oktober. Först blev det intervju i SR P4 Halland kl 16.10 sedan fortsatte det med Stadsbibliotekets poddradio och därefter pressträff kl 17.30.

Allmänheten var inbjuden till säkerhetspolischefens föreläsning kl 18.00 men redan kl 17.00 började publiken strömma till – 30 min senare var det fullsatt i Klarasalen – som tar in max 200 personer.

Föreläsning var mycket intressant och vi fick information om terrorhoten riktade mot Sverige, kontraspionaget, personskyddet, hoten inför valet 2018 mm. Även främmande makts påverkansoperationer mot Sverige togs upp samt riskerna med internet.

Anders Thornberg påpekade flera gånger att det är viktigt att allmänheten har förtroende för säkerhetspolisen och kontaktar/tipsar säkerhetspolisen vid misstänkt verksamhet exempelvis vid våra skyddsvärda platser. Tyvärr så var det många besökare som på grund av platsbrist inte kunde närvara. Arrangörer: Försvarsutbildarna i Halmstad, Allmänna Försvarsföreningen i Halland och Stadsbiblioteket i Halmstad.

Säpochefen: Försöker visa att jag vågar tänka utanför boxen
Intervju med säkerhetspolischefen i SR Radio Halland den 19 oktober kl 16.10 »

Foto och text: Lars Björk