Den 5 maj släpptes ett nytt avsnitt av podcastserien ”Annie möter” där Centerpartiets partiledare Annie Lööf intervjuar AFF GS Anna Wieslander. Du kan lyssna på intervjun på Spotify, där poddar finns eller på Annie Lööfs instagram där hon själv beskriver intervjun såhär:

”Hur påverkas Sverige av den ryska, blodiga krigsföringen? Vad är NATO? Hur skapar vi trygghet i ett väldigt oroligt närområde? Just nu är försvars-och säkerhetspolitiken i fokus och ett NATO-medlemskap väntar för Sverige. Vill du veta mer? Lyssna gärna på detta program för jag möter säkerhetsexperten Anna Wieslander.

Hon är Nordeuropachef för @atlanticcouncil och generalsekreterare för Allmänna Försvarsföreningen och i många år har hon arbetat med med just dessa frågor – NATO och säkerhetsläget i Östersjöområdet.

Du har säkert sett Anna i diverse tv-sändningar under våren för eftee Putins invasion av Ukraina har Anna varit en viktig pedagogisk röst för att både beskriva och förklara säkerhetsläget. Det blir ett samtal om fred och säkerhet, svensk försvarsförmåga och vikten av internationellt samarbete.”