Allmänna Försvarsföreningen deltog på Kavallerigården vid Armémuseet tillsammans med flera andra frivilliga försvarsorganisationer (FFO) vid firandet av Sverige 500 år. Förutom att vi fanns med information om AFF i en av de många paviljongerna så kunde besökare få en smakrik hamburgare eller korv med bröd med nödvändiga tillbehör. Med stöd av en kokgrupp ur Hemvärnet förplägades ca 300 besökare. Fem skickliga och glada kockar jobbade från morgonen till eftermiddagen. AFF arrangerade också ett seminarium om Ukraina och dess kulturarv, hur planeras och genomförs svenska arméns återtagande och hur skall man nå allmänheten genom flera FFO:s deltagande i ”Folkförankrings-projektet”.

Med alldeles sprillans ny AFF-flagga deltog vi också i nationaldagsfirandet på Skansen. Till tonerna av fyra orkestrar marscherade vi i den stora flaggparaden från Kungsträdgården till Solliden på Skansen. Vill man se firandet på Solliden från kungens och kungafamiljens ankomst rekommenderas att gå in på SVT-Play. Programmet avslutades med flaggparad till Nordiska muséet där Kungen hade mottagning för regering, riksdag, diplomatiska kåren och övriga ”honoratiores”.